#

Директору бориспільської школи загрожує до 3 років обмеження волі

05.07.2018 06:15
Директору бориспільської школи загрожує до 3 років обмеження волі

Учора, 4 липня, у прокуратурі повідомили про вручення підозри директору школи, який через службову недбалість спричинив державному бюджету збитки на суму понад 100 тис гривень

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області, директор не перевірив обсяг та якість виконаних ремонтних робіт навчального закладу в одному із сіл Бориспільського району.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури директору школи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним та громадським інтересам) КК України.

Установлено, що службовець зобов’язаний був протягом усього періоду будівельних робіт на об’єкті забезпечити здійснення технічного нагляду з метою перевірки якості та обсягів виконаних робіт товариством, яке виконувало роботи з капітального ремонту частини будівлі навчального закладу в одному із сіл Бориспільського району.

Неналежно виконуючи свої службові обов’язки, директор підписав акт приймання виконаних підрядних робіт та довідку про вартість виконаних підрядних робіт без залучення спеціаліста з технічного нагляду. Після цього сільська рада перерахувала на користь товариства понад 1 млн грн за виконані роботи.

Втім, згідно судової будівельно-технічної експертизи загальна вартість невиконаних робіт становить понад 100 тисяч гривень.

Підозрюваному загрожує покарання у виді штрафу від 250 до 500 неоподавтковагнихз мінімумів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: