#

Для дитячого будинку сімейного типу із Фастова придбали просторе житло (ФОТО)

27.01.2022 15:40
Для дитячого будинку сімейного типу із Фастова придбали просторе житло (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 27 січня, у Фастові урочисто відкрили новий дитячий будинок сімейного типу, який придбали для багатодітної сім’ї

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Фастів News.City".

Просторий двоповерховий будинок на Журавлівці був придбаний за кошти із державного бюджету.

Родина, яка заселилася у будинок, переїхали у Фастів із Донецька у 2015 році. Дмитро та Оксана мають трьох власних дітей. Двоє із них вже повнолітні, здобули освіту і працюють. Молодшій дівчинці Ані – 5 років. Подружжя взяло на виховання ще шістьох дітей: доньок Віолетту, Ангеліну, Ольгу, Ангеліну і синів Андрія та Юрія.

У урочистостях були присутні міністерка соціальної політики України Марина Лазебна, заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко і народний депутат України Олег Дунда. Марина Лазеба наголосила:

Сімейні форми виховання – пріоритетні для України. Адже саме у родині діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, можуть соціалізуватися, зростати та отримати правильне виховання. Тому прийомні батьки – справжні герої і патріоти.

У повідомленні зауважують, що нині на території Фастівської громади функціонують три прийомні сім'ї та п'ять дитячих будинків сімейного типу, які разом виховують 39 дітей, що залишилися без батьків.

Нагадаємо, що із 25 січня школярі Фастівської громади перейшли на дистанційне навчання у зв’язку з суттєвим збільшенням захворюваності на коронавірус.


Читати "Моя Київщина" у Telegram