#

Для інклюзивно-ресурсних центрів Київщини закупили нове обладнання

13.12.2023 16:00
Для інклюзивно-ресурсних центрів Київщини закупили нове обладнання
Фото з місця події

Інклюзивно-ресурсні центри Боярської, Гостомельської, Дмитрівської, Великодимерської та Бучанської громад отримали спеціалізоване реабілітаційне та корекційне обладнання 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Зазначається, що закупівлю устаткування здійснила громадська організація "Істок" у рамках реалізації проєкту "Відновлення спроможності громад Київської та Чернігівської областей забезпечити доступ до психологічної та соціальної підтримки, реабілітації та доступності дітям з інвалідністю, які зазнали наслідків війни". 

Крім того, за підтримки Програми розвитку ООН у межах проєкту "Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною", який реалізовують за фінансової підтримки Уряду Японії, організація облаштувала інклюзивний клас у Великодимерському ліцеї.

Загалом за рахунок гранту від Уряду Японії було закуплено устаткування на понад 3 млн грн. Інклюзивно-ресурсні центри Київщини, що значно постраждали від агресії рф, були облаштовані обладнанням, яке дозволить покращити доступ дітей з особливими освітніми потребами та інвалідністю до новітніх методик діагностики, реабілітації, корекції і підтримки.

У рамках надання психосоціальної підтримки до тренінгів та занять були залучені 165 батьків, які мають дітей з особливими освітніми потребами, 250 спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів, викладачів, асистентів з інклюзії та 200 дітей із громад Київської області. 

Усього в Київській області працюють 55 інклюзивно-ресурсних центрів та 2 філії. Усі вони вже відновили свою роботу. У центрах постійно проводяться індивідуальні заняття для дітей з особливими освітніми потребами та консультації для батьків. 4 центри – у Калинівській (Фастівського району), Дмитрівській, Гребінківській та Димерській громадах – були створені цього року.

Нагадаємо, що на Київщині з’явиться мережа закладів інклюзивної професійної освіти.


Читати "Моя Київщина" у Facebook