#

Для розвитку туристичної галузі Переяслава не вистачає готелів

17.04.2019 17:26
Для розвитку туристичної галузі Переяслава не вистачає готелів
Переяслав туристичний

У п’ятницю, 12 квітня, до Переяслава завітали члени Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

Вони відвідали кілька музеїв міста. У другій половині дня в конференц-залі міськрайонного центру зайнятості під головуванням Народного депутата України Артура Палатного провели виїзне засідання комітету на тему: "Переяслав-Хмельницький – місто музей із значним туристичним потенціалом".

Участь в засіданні взяли директор департаменту економічного розвитку і торгівлі  КОДА Ярослав Вишня, міський голова Тарас Костін, секретар міської ради Петро Бочарін, депутати міської ради, начальники відділів міської ради, голови громадський організацій, заступник генерального директора НІЕЗ "Переяслав" з наукової роботи Олександр Колибенко, керівник федерації повітроплавання України В’ячеслав Гардашник.

Своє бачення що потрібно зробити для більшого привернення туристів до Переяслава розповіла начальник відділу культури і туризму міської ради Антоніна Курченко.

Олександр Колибенко зазначив, що останнім часом діти більше знають про єгипетські піраміди, ніж про українські кургани, чи оборонні земляні вали. Він вніс пропозицію приділяти більше уваги дитячому туризму. Микола Богатир розповів про ініціативу громадської організації "Корінь нації" про розробку кількох туристичних маршрутів Переяславщиною.

Розповідаючи, як поліпшився туристичний потік у Кам’янець-Подільському після щорічних фестивалів з повітроплавання В’ячеслав Гардашник зауважив, що це може бути і у Переяславі за умови побудови готелів:

"Ми з 2008 року літаємо над Переяславом, проводимо змагання по повітроплаванню на кубок міста. Це привертає велику увагу глядачів, але туристам немає де комфортно переночувати. Я можу привести до Переяслава і десять екіпажів повітряних куль, але немає де їх розмістити на ночівлю", - повідомив Гардашник.

Він порекомендував для початку збудувати хоча б кілька автокемпінгів, розвивати мережу ресторанів, кафе саме української чи традиційної для Переяславщини кухню.

Нагадаємо, що 5 квітня у Переяслав-Хмельницькому районі учнівський, педагогічний та трудовий колективи Хоцьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели суботник, долучившись до акцій "Зробимо Україну чистою" та "Посади своє дерево".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: