#

Для учнів однієї зі шкіл Борисполя готуватимуть на новому кухонному обладнанні

15.01.2021 13:30
Для учнів однієї зі шкіл Борисполя готуватимуть на новому кухонному обладнанні
Фото з мережі Інтернет

Наразі у бориспільській школі №6 тривають роботи зі встановлення сучасного кухонного обладнання, а зовсім скоро відбудеться інструктаж працівників шкільної кухні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу КОДА.

Застаріла техніка та ще радянські підходи до технології приготування їжі донедавна були одним із нагальних питань, яке потребувало вирішення. Проблему адміністрація озвучувала при кожній слушній нагоді на нарадах та зустрічах усіх рівнів. До обласного проєкту "Якісне харчування — здорова дитина", організованого Департаментом освіти і науки Київської ОДА, серед інших закладів було подано бориспільську школу. І як результат - учбовий заклад отримав нове обладнання на кухню на суму майже 638 тис. грн. з обласного бюджету.

За словами директорки закладу Віри Мазури, зараз молода команда спеціалістів кухні працює за технологією приготування їжі від Євгена Клопотенка, нова сучасна техніка стане їм у нагоді. Нове обладнання досить численне: харчовий котел, картоплечистка, тістомісильна машина, електрична м’ясорубка, овочерізка, посудомийна машина, марніти для підігріву на чотири гастроємності, комплект меблів із нержавіючої сталі, холодильна та морозильна камери, електросковорода.

Як розповіла Віра Мазура, стара електрощитова, яка була розрахована на харчоблок попереднього застарілого зразка, не витримала б потужностей нових сучасних приладів. А тому школі з міського бюджету було виділено 50 тис. грн на процес заміни старого кухонного обладнання на нове з урахуванням тепер уже сильніших в рази потужностей. Підключати нове кухонне обладнання будуть спеціалісти Сервісно-ресурсного центру КОДА. Інструктаж для працівників шкільної кухні також проведуть спеціалісти цього центру.

Також нагадаємо, що на Київщині під час локдауну роботу продовжують 668 дитсадків, їх рівень відвідуваності зараз коливається від 40% до 45% від загальної кількості дітей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: