#

Для України важлива підтримка європейських партнерів у боротьбі з пандемією, - голова Київської ОДА Василь Володін

08.10.2020 12:56
Для України важлива підтримка європейських партнерів у боротьбі з пандемією, - голова Київської ОДА Василь Володін
Василь Володін

Голова Київської ОДА Василь Володін прокоментував проведення 22 Саміту Україна – ЄС та зазначив важливість підтримки з боку європейських партнерів у боротьбі із коронавірусом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Зауважимо, що делегацію України очолив Президент Володимир Зеленський, а делегацію ЄС – Президент Європейської ради Шарль Мішель.

Це був перший двосторонній саміт Європейського Союзу з країною-партнером, який з початку пандемії коронавірусу пройшов у традиційному "живому" форматі. Тож тема боротьби з COVID-19 стала однією з ключових для обговорення. Для нас важлива підтримка європейських партнерів, розуміння того що з пандемією, яка стала спільною проблемою для всього світу, ми не лишилися наодинці, - зазначив Володін.

ЄС мобілізував для України пакет підтримки в розмірі 190 млн євро та програму макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 мільярда євро для подолання пандемії COVID-19.

Лідери Саміту зазначили, що наслідки поширення коронавірусної інфекції стали безпрецедентним викликом для систем охорони здоров'я та економіки як держав-членів Європейського Союзу, так і України.

Спроможність і готовність реагувати на пандемію потрібно посилити, а обмін інформацією необхідно проводити в оперативному режимі, зокрема, і через такі міжнародні організації, як ВООЗ, - йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі.

Окрім цього, Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції наголосив на тому, що українці знову зможуть подорожувати до країн ЄС, як тільки це дозволить зробити епідемічна ситуація. Також, він зазначив про наміри рухатись в напрямку угоди про "промисловий безвіз"

У підсумку Саміту підтвердилась і повна підтримка Нормандського формату ОБСЄ, Тристоронньої контактної групи та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. 

Окрім цього, лідери обговорили подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС і подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні. 

Нагадаємо, що в соціальних мережах Ярослав Добрянський розповів про процес децентралізації в Україні

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: