#

Дмитрівку і Капітанівку звільнено: більшість скотиняк знищено, інші розбіглися (ВІДЕО)

04.04.2022 09:45
Дмитрівку і Капітанівку звільнено: більшість скотиняк знищено, інші розбіглися (ВІДЕО)
"Титан"

Командир групи спецпідрозділу ГУР МО, позивний "Титан" розповів про операцію зі звільнення 31 березня населених пунктів Дмитрівка і Капітанівка, що на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал Головного управління розвідки МО України.

Операцію було розпочато о 17.00. Головна складність завдання полягала в тому, що в селах залишалась частина цивільного населення. Треба було подбати про те, щоб ніхто з них не постраждав під час бою. Наступ почався з боку села Петрушки й росіяни вимушені були відійти за межі Дмитрівки в бік села Забуччя. Командир спецпідрозділу ГУР розповів:

Ми перейшли Житомирську трасу. Було здійснено пару пострілів з танків в наш бік. Коли ми зайшли в Дмитрівку, ми зробили так, щоб вони вийшли з села. Тобто, в активну фазу бою ми з ними не вступали. Коли вже вони були на виході з Дмитрівки, там вже була активна фаза бою.

В окупантів була 21 одиниця важкої техніки, БМП і танки. З нашого боку зайшло 8 танків, піхота ЗСУ та група спецпризначенців ГРУ.

"Титан" повідомив про втрати московитів:

У них втрати – 9 одиниць важкої техніки, БМП і танки, і до 50 осіб піхоти. Вони всі відступили. Але основна маса була знищена.

"Титан" закликав мешканців звільнених сіл, поки що не повертатися, бо там зараз небезпечно. Фахівці продовжують розміновувати населені пункти.

Слідкуйте за новинами "Моя Київщина" у Telegram.

Нагадаємо, що звільнене 31 березня місто Буча продовжують розміновувати, а людям що в місті роздають гумдопомогу.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook