#

Дмитро Киришун хоче створити у Білій Церкві військову адміністрацію, бо влада не справляється (ВІДЕО)

28.11.2022 09:00
Дмитро Киришун хоче створити у Білій Церкві військову адміністрацію, бо влада не справляється (ВІДЕО)
Дмитро Киришун

Депутат Білоцерківської міської ради та нині офіцер ЗСУ Дмитро Киришун в ефірі телепрограми "Тиждень" розповів про роботу міської влади Білої Церкви під час війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на YouTube-канал ведучого програми "Тиждень" Володимира Пастушенка.

З початком війни Дмитро Киришун вступив до лав Збройних Сил України та разом з воїнами 72-ї бригади захищає нашу державу. І як депутат, і як військовий, Киришун виокремив основні пріоритети роботи місцевої влади у воєнний час: безпека громадян, забезпечення ЗСУ і сил тероборони, медицина. При цьому він наголосив:

Ми не повинні чекати, а раптом щось трапиться, а потім ми будемо це робити. Зараз потрібно, перш за все, щоб ми спрямували всі кошти і всі зусилля, а це і депутатського корпуса, і міської ради, на те, щоб були готові укриття.

На питання про те, чи вирішено у Білій Церкві питання з укриттями, Дмитро Киришун відповів:

Ми розуміємо, що у багатоповерхових будинках підвали – це, можна сказати, як братська могила, куди люди спустяться під час обстрілів ракетних, чи якихось інших. Але у нас ворог б’є по критично важливій інфраструктурі, завдає удару, і зникає і світло, може зникнути й вода. Тому нам треба робити все необхідне, щоб в цих підвалах з’явились генератори, щоб з’явились пункти обігріву громадян, щоби були мінімально заготовлені медичні препарати першої необхідності, питна вода повина заготована бути.

Дмитро Киришун вважає, що депутати повинні піти до людей та пояснити що робити, якщо трапиться таке лихо. На останній сесії він закликав колег до того, щоб вони пішли до своїх виборців, адже по округах перед виборами депутати ходили:

Їм потрібно до цих людей піти і разом з ними створити ініціативні групи, провести обстеження цих укриттів: подивитися, де потрібно двері вставити, де світло провести, де поприбирати, де занести мебіл туди, те ж саме вода. Потім зібрати вцілому і на міську раду подавати запит того, щоби це було профінансовано з міської ради. Якщо ми цього не зробимо, може бути дуже плачевна ситуація.

Далі Дмитро Киришун наголосив, що за організацію укриттів перш за все це повинна відповідати міська влада. Втім, наразі якихось суттєвих дій від керівництва міста не спостерігається. Військовий зазначив:

Може десь хтось вважає, що люди самі якось повинні це зробити, але навіщо тоді влада, навіщо нас тоді вибирали, щоб люди самі все робили?

Крім того, на останній сесії Білоцерківської міськради Дмитро Киришун виступив з заявою щодо можливого створення у Білій Церкві військової адміністрації. Він пояснив, чому вважає це небхідним:

Багато було звернень від тих же самих добровольчих формувань, які у нас створені, їх в нас 4, і велика кількість хлопців, які постійно беруть участь і в навчаннях, і на охорону цивільної інфраструктури залучені. Вони звертаються з елементарним: бензин щоб їм надали, кошти на тренування, забезпечили формою зимовою на зиму.

У такій ситуації депутат бачить доцільним покликати професійного військового, який наведе лад у Білій Церкві:

Тому якщо ми (влада) самі не можемо, і ми не бачимо цих хлопців і не надаємо їм цю допомогу, і не робиться максимально зусиль не прикладається, щоб укриття ці привести до ладу. Тому потрібно буде звертатися всім разом для того, щоб прийшла людина професійна, яка розбирається у військовій справі, і під час війни зробила цю роботу замість нас, тому що ми цього не розуміємо. Якщо ти не можеш – краще віддати цю позицію. Це був посил до всіх депутатів, до міського голови, до міськвиконкому – або ми все-таки схаменемося і почнемо робити те, що потрібно під час військового стану, або потрібно віддати цю роботу, щоб робила людина, яка знається, що в цей час потрібно зробити.

Наостанок Дмитро Киришун додав, що багато депутатів Білої Церкви з перших днів долучилися до допомоги Збройним силам, постворювали волонтерські штаби, "а не чекають коли там скличуть сесію, чи ще щось буде відбуватися".

Нагадаємо, що олігарх Жеваго бореться за повернення контролю над активами у Білій Церкві.


Читати "Моя Київщина" у Telegram