#

До Чорнобильської зони відчуження завітали іноземні журналісти (ФОТО)

05.06.2024 11:34
До Чорнобильської зони відчуження завітали іноземні журналісти (ФОТО)
Фото з місця події

Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) у співпраці з Міністерством закордонних справ України нещодавно організувало візит до Зони відчуження для представників ЗМІ з Латинської Америки та Карибського басейну 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДАЗВ.

До складу делегації увійшли журналісти з Колумбії, Сальвадору, Чилі, Аргентини, Перу та Бразилії. 

Візит сприяв глибшому розумінню наслідків збройної агресії росії проти України серед країн регіону ЛАКБ у межах одного з ключових пунктів Формули миру Президента В.О. Зеленського щодо радіаційної та ядерної безпеки. 

Журналістів цікавили події часів окупації зони відчуження російськими військами у 2022 році, вони дізналися про збитки завдані росіянами підприємствам, сфери управління ДАЗВ, про те, як на межі людських сил перебував в окупації персонал ЧАЕС та працівники ДСП "Екоцентр" й ДСП "ЦППРВ", що у м. Чорнобиль.

Заступник голови ДАЗВ Максим Шевчук розповів журналістам про подальшу сталу діяльність - роботу у сфері поводження РАВ та ВЯП в умовах воєнного стану, посилення національного оператора поводження з РАВ, оператора з виведення з експлуатації АЕС та інше. Їх вразило, наскільки швидко вдалось подолати значну частину труднощів, пов'язаних із збитками, відновити діяльність й продовжувати далі виконувати покладені функції.

Перебуваючи в приміщенні експозиції "Пам’ять про отчий край", від директора ДНЦЗКСТК Ростислава Омеляшка візитери дізналися не тільки про історію Чорнобильського краю та те, що коли виник Чорнобиль, москви ще не було, але й про те, як по-варварськи поводили себе в музеї російські солдати.

Заступник директора технічного ДСП "ЧАЕС" Сергій Кондратенко під час зустрічі ознайомив гостей з роботою станції та її поточним станом.

Подібні візити дозволяють надавати світовій спільноті достовірну інформацію із першоджерел, що унеможливлює її викривлення за допомогою російських наративів.

Нагадаємо, що українські розробники створюють гру про Чорнобильську зону.




Читати "Моя Київщина" у Telegram