#

До Ірпеня завітав посол Литви в Україні (ФОТО)

06.07.2022 18:10
До Ірпеня завітав посол Литви в Україні (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 6 липня, Ірпінь відвідав надзвичайний і повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Ірпінський міський голова назвав візит литовського посла символічним, адже 6 липня Литва відзначає День державності. Він привітав литовців:

Від імені всієї Ірпінської громади вітаю наших побратимів з Алітуського району Литви та весь литовський народ із Днем державності, яке відзначається щороку 6 липня в ознаменування коронації в 1253 році Міндаугаса як єдиного короля Литви.

Голова Ірпінської громади розповів послу про тісну співпрацю Ірпеня та Алітуського району. Він зауважив, що саме друзі з Алітуського району в перші години війни почали допомагати жінкам, дітям і людям літнього віку з Ірпеня. Також від литовців Ірпінь отримав чималу гуманітарну допомогу та дуже необхідний медичний транспорт.

Мер Ірпеня висловив подяку дружньому народу Литви:

Щиро дякую за це громаді Алітуського району та особисто голові Альгірдасу Врубляускасу! І у День державності Литви бажаю литовському народу завжди лише мирного неба, процвітання, щасливих родин і усміхнених дітей! Зі святом!

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Ірландії Міхал Мартін побував у Бородянці, Бучі та Ірпені, де орудували війська росії.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: