#

До Немішаєва завітала делегація Республіки Узбекистан (ФОТО)

15.09.2018 11:06
До Немішаєва завітала делегація Республіки Узбекистан (ФОТО)

В понеділок, 10 вересня відбулась зустріч між науковцями ІК НААН та узбецькою делегацією. Вони обговорювали співпрацю між інститутом та хокіміят Бахмальського району Джиззацької області в галузі картоплярства

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Погляд".

Робоча зустріч наукових співробітників інституту на чолі з директором Бондарчуком А.А. та делегацією Республіки Узбекистан відбулася 10 вересня 2018 року в Інституті картоплярства НААН у Немішаєвому. На зустрічі також був присутній Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Абдуалієв Алішер Хабібуллаєвич. 

Під час зустрічі були обговорені питання щодо готовності науковців інституту співпрацювати з узбецькими кадрами, а також спільні дії у випробуванні сортів картоплі селекції ІК на території Бахмальського району Джиззацької області, особливості вирощування і випробування сортів, що будуть задіяні в даному проекті.

Друга частина зустрічі була присвячена демонстрації сортів картоплі безпосередньо на полі, де узбецькі колеги мали змогу ознайомитись з характеристикою кожного сорту, після чого була проведена їхня дегустаційна оцінка.

В ході зустрічі неодноразово наголошувалось на тому, що співпраця корисна для обох сторін. Наступний крок – підписання меморандуму про співпрацю.

 

Слідкуєте за нашими новинами та підписуйтесь на сторінку у Facebook.  

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: