#

До сільських жителів підписувати декларації приїдуть з міста дільничні терапевти

10.07.2018 09:49
До сільських жителів підписувати декларації приїдуть з міста дільничні терапевти

Із 1 серпня в амбулаторіях сімейної практики загальноїмедицини сіл Хоцьки і Велика Каратуль, що на Київщині, де досі були вакансії, почнуть працювати молоді лікарі. Для них уже готові робочі місця і, зокрема, є підключення до державної електронної систем здоров’я, тож вони відразу розпочнуть підписання медичних декларацій з місцевими жителями

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

На ранок того дня лікарями центру первинної меддопомоги було підписано понад 18 530 декларацій. З них лікарями, які працюють у сільських амбулаторіях, — 4715.

Щоб пришвидшити процес підписання декларацій і організувати його в тих селах, де немає сімейних амбулаторій, зробити цю послугу фізично доступнішою для всіх сільських жителів, дільничні терапевти будуть виїжджати на місця. Найближчим часом – у Виповзки та Горбані. Попередньо для цього домовляються із сільськими головами щодо організації робочого місця з доступом до інтернету, завчасного запрошення місцевих жителів. При цьому Олена Володимирівна наголошує, що і при такій організації проведення підписної кампанії не варто забувати, що це – процедура добровільного вибору людиною  саме того лікаря, якому найбільше довіряє.

Принагідно заступник головного лікаря зазначила, що до 20 липня ще триватимуть виїзди бригади лікарів у села для профілактичних медоглядів згідно з графіком. При цьому терапевти також будуть виписувати пацієнтам рецепти за програмою «Доступні ліки».  Придбати їх у місті у відповідній аптеці, яка працює за цією програмою, людина зможе самостійно, або це на її прохання зробить сільський фельдшер.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: