#

До сільської школи на Київщині завітав Посол Королівства Бельгія

05.07.2018 16:31
До сільської школи на Київщині завітав Посол Королівства Бельгія

Нещодавно до Гнідинської школи ім. Петра Яцика завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісті".

Для поважного гостя школярі організували театралізоване дійство. Десятикласник Роман Ковальчук, який вдало зіграв роль Володимира Мономаха, що побував на гнідинській землі ще в 1101 році, розкривав здивованому гостю історію села, уявно перегортаючи її найцікавіші сторінки.

Допомагали "князю" представляти різні історичні епохи його Дружинник (Олександр Кацал), Козак (Роман Тригуба), Йона Шевченко (Максим Настенко), Петро Яцик ( Андрій Маринченко), Воїн-захисник (Ілля Стегно), семикласниці Марія Буркацька та Анастасія Біла. Разом із учнями у презентації брала участь учителька Олена Корбут, яка переклала на англійську мову сценарій театралізованого дійства.

Вітали Посла Бельгії власноруч зробленими напередодні прапорцями з чорно-жовто-червоними смугами і школярі, які відвідують літній англомовний табір, а також учителі школи, волонтерка з Канади Сара Леткемен, очільник гнідинської громади Олександр Йосипович Лазаренко, дослідник історії села Василь Іванович Галатенко.

Люк Якобс жваво коментував усі моменти зустрічі, а його схвильований спітч, викликаний великим прапором Королівства в актовій залі, якого спеціально до візиту гостя пошила бібліотекарка Галина Придиба, навіть не потребував від його помічниці Марії Мартинюк перекладу.

Візит пана Посла до Гнідинської школи − яскравий епізод участі навчального закладу в міжнародному проекті GoCampSchools, про що наголосила його представниця Ніка Овчинникова. Презентуючи рідну Бельгію, її традиції, історію, географію, національну кухню, пан Люк не просто виконував свою місію, він як талановитий вчитель заохочував гнідинських учнів вивчати англійську мову, щоб з її допомогою пізнавати світ, інші культури.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: