#

До власника компанії MacPaw прийшли з обшуками через землю на Київщині

15.02.2023 20:15
До власника компанії MacPaw прийшли з обшуками через землю на Київщині
Фото з місця події

В офіс і будинок IT-бізнесмена та власника компанії MacPaw Олександра Косована прийшли з обшуками через земельні ділянки, куплені на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис підприємця у Facebook.

За словами Косована, мова про земельні ділянки, які MacPaw законно придбала у період з 2016 по 2021 роки. Бізнесмен вважає, що причиною обшуків "стало бажання чиновників заволодіти" землею після того, як у неї "інвестували десятки мільйонів доларів".

За словами Косована, до обшуків слідчим надали всі необхідні документи, тож їхнє проведення було необов’язковим.

У поліції ж повідомили, що проводять слідчі дії в менеджменті та приміщеннях ІТ-компанії у межах справи про землю на Київщині. За даними слідства, там здійснюється незаконний видобуток корисних копалин для будівництва комплексу відпочинку. 

На обшуки відреагував міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він заявив:

Мені соромно, що деякі представники правоохоронних органів забігають в офіс і до дому власника впливової продуктової компанії України [...] Такі підходи вбивають будь-який інвестиційний клімат країни. Тим паче під час повномасштабної війни. Ми розібралися в процедурних деталях цієї справи. І я впевнений, що правоохоронні органи ухвалять усі необхідні управлінські рішення.

Нагадаємо, що стало відомо, що впритул до початку повномасштабної війни прибутки київського ТРЦ Ocean Plaza йшли на фінансування воєнно-промислового комплексу росії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram