#

Доньку екс-голови КОДА Терещука підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

16.08.2019 14:59
Доньку екс-голови КОДА Терещука підозрюють у розкраданні бюджетних коштів
Олександр Терещук

Проти компанії "Новітнє обладнання", співзасновником якої є дочка колишнього губернатора Київської області Олександра Терещука, ДБР відкрило кримінальну справу за фактом розкрадання бюджетних коштів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Антикор".

Менеджмент компанії "Новітнє обладнання" підозрюють в розкраданні коштів період з січня 2017 року по травень поточного року, шляхом проведення псевдо-господарських фінансових операцій.

У листопаді минулого року повідомлялося про схеми із закупівлями відеоспостереження для порту "Південний", де службу безпеки очолював колишній голова управління СБУ в Тернопільській області Володимир Маркевич, який за часів євромайдана отримав широку популярність серед українців за підтримку режиму президента Віктора Януковича. У 2018 році чиновник разом з екс-главою міліції Києва Олександром Терещуком, чию люстрацію скасував екс-президент Петро Порошенко, придумали корупційну схему.

Нагадаємо, що 5 червня Кабінет міністрів вніспрезиденту Володимиру Зеленському подання щодо звільнення голови Київської обласної державної адміністрації.

Фірма "Новітнє обладнання", де засновником є ​​дочка Терещука - Оксана Сорочинська, перемогла в двох тендерах державної стивідорної компанії на установку комплексної системи відеоспостереження та контролю доступу на загальну суму в 68 млн гривень.

Інший засновник - Ірина Куницька є дружиною екс-заступника гендиректора "Укрпошти" Михайла Куницького, фірми оточення якого при Януковичі розігрувало закупівлі "Укрпошти". У 2014-2015 роках Куницький очолював департамент розвитку торгівлі та сфери інтелектуальної власності МЕРТ, а в минулому році став почесним консулом Молдови в Вінниці.

Всього фірма "натендеріла" на 140 млн гривень - в основному в Київській та Одеській областях. Клієнтами компанії були підприємства Мінінфраструктури та МВС.

За даними ГБР, фірма перераховувала кошти між власними банківськими рахунками, а потім знімала готівкою. Такі дії є одним з механізмів перетворення безготівкових злочинних коштів.

Крім, того в зазначений період "Новітнє Обладнання" стала власником двох нежитлових.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: