#

"..дожились до того, що мусимо всяких "старих" м*даків просити про допомогу": Мотовиловець відновлює єдність "слуг" своїми методами

04.04.2024 10:56
"..дожились до того, що мусимо всяких "старих" м*даків просити про допомогу": Мотовиловець відновлює єдність "слуг" своїми методами
Фото з мережі інтернет

Ядро у "СН", на яке можна покластися при голосуванні, стислося до 150 голосів, що спонукало керівника фракції з його першим заступником Андрієм Мотовиловцем провести розмови з усіма внутрішніми групами "СН"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українську правду".

Наприкінці березня верхівка "слуг" вирішила почути кожного свого депутата. Арахамія, віцеспікер Олександр Корнієнко та Мотовиловець почергово збирали підгрупи владної фракції, включно з депутатами, які рідко з'являються в Раді.

Нам треба укласти якийсь новий "договір", як нам далі жити і працювати. Всякі призначення, виїзди за кордон і так далі – це одне. Але головний підсумок цих зустрічей – це шок. Коли кажеш депутатам, що ще мінімум там півтора – два роки треба в такому форматі прожити, всіх кидає в піт. У чесних людей, які йшли працювати на країну, тупо закінчились заощадження і їм нема на що жити. А в тих, хто йшов мутити, теж мотивації ніякої, бо зараз в Раді грошей немає. А тут ще ПЕПство, а тут ще ЗМІ тебе з усіх сторін мочать, і свої ж міністри чи губери витирають об тебе ноги. Мотивація не дуже,

– ділиться спостереженнями один із депутатів.

Як жартома переказує один із депутатів слова Мотовиловця на одній із зустрічей, "слуги" мають зібратись, "бо дожились до того, що мусимо всяких "старих" м*даків просити про допомогу". Одна з найгостріших претензій, яку висувають депутати й комітети Ради, що Кабмін ні в що їх не ставить. Щоб якось згладити це протистояння, спікер Ради Руслан Стефанчук і прем'єр Денис Шмигаль взялися спільно організувати зустріч між керівництвом парламенту, главами комітетів і главою уряду та його віцепрем'єрами. Така зустріч у будівлі парламенту відбулася в двадцятих числах березня. Правда, замість показового акту єдності й порозуміння вона ледь не перетворилася на з'ясовування стосунків у форматі один на один. Вступні промови спікера та прем'єра не віщували жодних небезпек. "Працюємо разом", "одна команда", "єдина родина" та решта патетичних епітетів мирно перетікали з однієї промови в іншу. Аж поки ідилію не порушив усе той же Мотовиловець, якого на зустрічі взагалі не мало бути. 

Мото (Мотовиловець – УП) у нас взагалі не дуже чуйний і емпатичний. Але тут він як зарядив уряду, то всі ахнули. Він їм згадав тупо все, що у депутатів накипіло. Стефанчук зі Шмигалем явно не сподівались такого повороту. Кубраков щось намагався заперечувати, а Мотовиловець такий: "Саша, не починай, бо я тут зараз при всіх скажу, що я про тебе думаю, і це нікому не сподобається,

– переказує атмосферу "єдинородинної" зустрічі один із її учасників.

Проте віцепрем'єр з питань відбудови нагадав, що всі присутні на зустрічі прийшли в політику за допомогою Зеленського і всі попередні домовленості про принципи роботи укладалися з президентом. І тому було б логічно запитати у нього, чи хоче він щось змінювати. Зрештою після легких взаємних образ і докорів представники влади домовились "жити дружно" і принаймні ходити одне до одного на засідання та відповідати на запити.

Нагадаємо, що Андрій Мотовиловець був серед 44-х депутатів з колишньої ОПЗЖ та "Слуг народу", які блокували закон про заборону МП. А у грудні 2023 року перший заступник голови фракції "Слуг народу" привернув увагу до своєї персони нецензурними висловлюваннями та погрозами.

Нагадаємо, що "Слуга народу" Олег Тарасов задекларував за 2022 рік елітні штани, Bentley і 8,6 мільйона, що дісталися йому в подарунок від батька, якого шукає СБУ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook