#

ДСНС закликає не повідомляти адреси будівель, які постраждали від обстрілів росіян

15.03.2022 15:44
ДСНС закликає не повідомляти адреси будівель, які постраждали від обстрілів росіян
Фото з мережі Інтернет

Державна служба з надзвичайних ситуацій просить українців не повідомляти адреси будівель, які постраждали від обстрілів окупантів

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Українська правда", також вони закликають не запитувати про номери будинків у соцмережах – аби не допомагати ворогу зорієнтуватися. 

У повідмеленні зауважується таке:

Ми поважаємо ваше право залишити коментар під нашими дописами, особливо слова підтримки, адресовані нашим рятувальникам. Проте якщо коментарі становитимуть загрозу для національної безпеки - ми відключимо цю функцію.

Також рятувальники сказали, що  отримують багато коментарів із питаннями "який номер будинку?". Тільки за цей день вони видалили майже сотню таких коментарів під дописами про обстріли у Києві.

Далі було сказано, що ДСНС жорстко реагуватиме на усі коментарі з проханням вказати адресу і просить громадян також не відповідати на такі коментарі, якщо їх ще не видалено.

У ДСНС зауважили:

Ми розуміємо, що ніхто не хоче побачити свій будинок у вогні після обстрілів. Але ми усі разом маємо захистити тих, хто ліквідує наслідки ворожих атак, а також мешканців тих будинків, які можуть постраждати від зайвої інформації.

Нагажаємо, що 15 березня у Києві затримали двох диверсантів, громадян України, які працювали на росію.

Читати "Моя Київщина" у Facebook