#

Дурив людей 20 років: на Київщині затримали фальшивомонетника-"гіпнотизера" (ВІДЕО)

25.06.2023 17:00
Дурив людей 20 років: на Київщині затримали фальшивомонетника-"гіпнотизера" (ВІДЕО)
Фото з місця подій

У Київській області затримали громадянина росії, який "втюхував" людям сувенірні купюри, на яких домальовував від руки нулі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Прессекретар поліції Київщині Ірина Прянішнікова у відеосюжеті розказала, що жертвами іноземця в області стали щонайменше 10 осіб. А протягом останніх майже 20 років на території всієї України траплялися аналогічні випадки, зокрема, в Борисполі, Броварах, Запоріжжі, Харківській області.

Чоловік брав сувенірну купюру, де про це було написано іноземною мовою, номіналом нуль євро, до якої він ручкою домальовував цифри. Розшукати шахрая допомогли камери відеоспостереження.

За словами Ірини Прянішнікової, ще у 2010 році зловмисника затримали працівники поліції Харківської області. Він в одному з меблевих салонів намагався розрахуватися підробленою купюрою, але це нічим не закінчилося. Він дуже добро вмів викликати довіру і видумував кожен раз іншу історію.

Затриманий є виходцем з Азербайджану і громадянином росії. Понад 10 років він ніде не працював і практично жив за видурені в українців гроші. Чоловік орендував житло у Києві і мав свого водія.

За виготовлення і розповсюдження підроблених купюр ділку загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що на в'їзді до столиці прикордонники зупинили росіянина з "кейсом" компрометуючих матеріалів.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram