#

Двоє броварчан та медсестра з Києва допомагали "ухилянтам" уникнути мобілізації

18.01.2024 15:30
Двоє броварчан та медсестра з Києва допомагали "ухилянтам" уникнути мобілізації
Фото з мережі інтернет

Двоє броварчан та медсестра з Києва порушували закон, налагодивши схему з виготовлення тимчасових посвідчень про непридатність до військової служби для виїзду за кордон військовозобов’язаних

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Трибуна-Бровари.

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника слідчого відділу Деснянського управління поліції Дмитро Гуменний, за свої послуги зловмисники отримували від "ухилянтів" від 5 до 8 тисяч доларів.

Двоє чоловіків 1970 та 1985 років народження підшукували "клієнтів", які хотіли оформити "білий квиток". Їхня спільниця — 72-річна киянка, яка працювала медичною сестрою в одній зі столичних лікарень, використовуючи професійні зв’язки допомагала отримати документи з фіктивними діагнозами для ухилення від військової служби,

— розповів Гуменний.

Правоохоронці встановлюються причетність співробітників медичних установ столиці та інших посадових осіб до схеми. А поки що трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу — незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає від семи до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Броварах небайдужі мешканці, представники міської влади та КОВА вшанували пам'ять загиблих у авіакатастрофі 18 січня 2023 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook