#

Чиновники Мін’юсту вимагали хабар від бізнесмена за реалізацію товарів у виправних колоніях Київщини

11.06.2019 13:48
Чиновники Мін’юсту вимагали хабар від бізнесмена за реалізацію товарів у виправних колоніях Київщини
Фото з місця події

Сьогодні, 11 червня, працівники Військової прокуратури спільно з ДБР затримали двох посадовців Мін’юсту, які вимагали хабара від підприємця

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець звернувся до управління в лютому 2019 року щодо реалізації продовольчих товарів у виправних закладах в  Київській області. Начальник управління виробничої діяльності підприємств Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту та його заступники запропонували бізнесмену схему, відповідно якій він повинен був платити чиновникам 60% від прибутку, а ті не створювали б йому перешкод у діяльності.

11 червня один з посадовців, діючи за попередньою змовою групою осіб,  отримав чергову частину побору – 18 000 гривень. Після цього фігуранти були затримані в порядку ст.208 КПК України військовою прокуратурою спільно з слідчими Теруправління ДБР, розташованого в місті Києві та Управління захисту економіки Нацполіції в Київській області.

Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії. Готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання фігурантам запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, що правоохоронці Узинського відділення поліції щомісячно вимагали від наркозалежного хабар за не притягнення до кримінальної відповідальності.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: