#

Екоінспектори почали оцінювати забруднення земель нафтопродуктами у двох районах Київщини

08.04.2022 18:10
Екоінспектори почали оцінювати забруднення земель нафтопродуктами у двох районах Київщини
Фото з мережі Інтернет

У період із 7 по 8 квітня екоінспектори ДЕІ Столичного округу оцінювали забруднення земель через влучання ворожих ракет у нафтосховища Обухівському та Фастівському районах

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Facebook, це екоінспектори  провели разом із представниками ЗСУ України, ДСНС у Київській області та спеціалістами Держгеокадастру у Київській області.

Екоінспектори провели обстеження території безпілотником задля фіксації масштабів забруднення нафтопродуктами і передачі відповідних доказів слідчим органам. Площа забруднення нафтопродуктами у двох локаціях становить разом близько 4 га.

Фахівці ДЕІ СО відібрали проби грунту, задля встановлення рівня забруднення земельних ресурсів. Складено акти відбору проб та передано до лабораторії задля проведення хімічних вимірювань згідно галузі уповноваження та встановлення факту забруднення грунтів.

Далі буде розрахований розмір шкоди зумовленого забрудненням земельних ресурсів нафтопродуктами через влучання ворожих ракети у нафтосховища Київської області.

Нагадаємо, що у селищі Макарів виявили 132 українців, яких жорстоко вбили окупанти.

Читати "Моя Київщина" у Facebook