#

Екологічний фестиваль в Ірпені: чим дивували гостей (ФОТО, ВІДЕО)

17.06.2019 07:48
Екологічний фестиваль в Ірпені: чим дивували гостей (ФОТО, ВІДЕО)
фото з місця події

Учора, 16 червня, в Ірпені відбувся екологічний фестиваль проти забудови парку Стельмаха за сприяння місцевих активістів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Зорю Приірпіння"

Іще з 2011 року триває історія боротьби за збереження парку Михайла Стельмаха, що розташований на перетині вулиць Северинівська та Натана Рибака в Ірпені. Тоді забудовники забажали "викосити" 7 гектарів лісу задля будівництва висоток. Проте люди повстали і цього вдалось запобігти.

Потім були ще неодноразово намагались під різними приводами "відкраяти" ту чи іншу частину парку. Але повсякчас на заваді забудовницьким намірам ставали активісти.

На прикладі екологічного фестивалю у парку Михайла Стельмаха Громада показала, як може сама, без допомоги влади облаштувати відпочинок та дозвілля, не витрачаючи бюджетні кошти. Небайдужих людей організували місцеві жителі – Олексій Дашковський і Денис Тимошенко. Запросили акторів, знайшли спонсорів. Люди прийшли й зібрали сміття, яке, на жаль, залишається гострою проблемою. Потім відбулася цікава програма: майстер-класи, малюнки, конкурси, квести… Виступали різні колективи Київщини, приїхали відомі люди Приірпіння.

Вікторія Крамаренко, голова Благодійного фонду "Крила перемоги" від Всеукраїнського жіночого руху "Жінки за Вільну Україну", уродженка Ірпіня, також побувала на фестивалі:

"Надзвичайно важливо з малечку прививати любов до рідної землі й природи заради збереження нашого майбутнього та довкілля", – зазначила Крамаренко.

 

Ірпінська поетеса й художниця Вікторія Козак під час екологічного фестивалю продавала свої картини, гроші віддала на благодійність. Завершився екологічний фестиваль виступами рок-колективів з Києва.

Даний захід переконав у своїй дієвості й потрібності. Для цивілізованого світу проведення екологічних фестивалів з метою запобігання винищенню парків і зелених зон – звична практика. Відтепер вона започаткована і в Ірпені.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: