#

Екс-депутат Ірпінської ради Місяць може піти в нардепи на Полтавщині (ФОТО)

12.07.2018 09:54
Екс-депутат Ірпінської ради Місяць може піти в нардепи на Полтавщині (ФОТО)

Громадський рух ЧЕСНО виявив прогульника Ірпінської міської ради Ярослава Місяця в Миргородській міськраді. Очільник фракції “Радикальної партії” у Миргородській раді кандидат на відкликання. За 2017-й рік він пропустив 14 засідань сесії з 15

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громаду Приірпіння".

За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесій і/або постійних депутатських комісій протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”). У законі немає поважних причин для пропусків засідань.

У 2017 році голова фракції “Радикальна партія Олега Ляшка” у Миргородській міськраді Ярослав Місяць був присутній лише на 1 сесійному засіданні з 15. З 18 засідань профільної комісії Місяць відвідав лише три. Це дає підстави виборцям його відкликати.

Згідно з декларацією, Ярослав Місяць проживає в Ірпені на Київщині, де він раніше був депутатом-прогульником. Правоохоронці відкрили проти місяця низку проваджень.

Дізнатися в депутата, чому обрав для балотування не рідну Київщину, а Миргород, не вдалося: номер телефону, вказаний на сайті міськради, не відповідає.

В організаційному відділ міськради говорять, що їм також складно зв’язатися з Ярославом Місяцем. Комунікують лише через його довірену особу Валерію Гогосу. Вона ж, у свою чергу, говорить, що поговорити з депутатом журналістам навряд чи вдасться, адже він часто перебуває за кордоном. Вона теж спілкується з Місяцем лише за допомогою е-пошти. Натомість пообіцяла усі питання передати депутату. На момент виходу матеріалу ЧЕСНО ще не отримав на них відповіді.

Депутатка від “Свободи” Аліна Шаніна говорить, що для Місяця депутатство – це трамплін до Верховної Ради, куди він вже балотувався у 2014 році. Тоді він влаштував під тамтешньою прокуратурою стрілянину. Тоді кандидата в нардепи від Радикальної партії оголосили в розшук правоохоронці.

Ініціювати відкликання Місяця мер не буде, оскільки вважає, що з позиції міського голови він не може втручатися в роботу депутатського корпусу. А від виборців такої ініціативи не надходило.

Депутатів, які пропускають понад 50 % засідань – можна відкликати. Перед місцевими виборами 2015 року депутати Верховної Ради України дещо ускладнили процедуру відкликання

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: