#

Ексголова Київської ОВА став командувачем угруповання сил і засобів оборони міста Києва

22.06.2022 16:00
Ексголова Київської ОВА став командувачем угруповання сил і засобів оборони міста Києва
Олександр Павлюк

Командувач угруповання сил і засобів оборони Києва Олександр Павлюк, який ще нещодавно обіймав посаду голови Київської ОВА, розповів про ймовірні та реальні загрози для Київщини з боку армії росії та Білорусі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв’ю Олександра Павлюка для "Укрінформ".

За словами Олександра Павлюка на сьогодні безпека Києва, Київщини та всієї України забезпечується уздовж лінії зіткнення на Харківщині, Луганщині, Донеччині та Херсонщині. Проте, Київ для росії був і залишатиметься головною ціллю, про що потрібно не забувати.

Генерал-лейтенант зазначив, попри великі втрати живої сили, техніки та озброєння, агресор все ще має значний людський та технічний ресурс. Тому, загарбникам потрібен час на відновлення своєї боєздатності, що наразі зробити раптово чи у стислі терміни неможливо. Водночас небезпека повторного наступу на Київ може стати більш ймовірною, якщо ворог здобуде успіх на Сході:

У разі успіху противника у Східній операційній зоні, значна частина його сил та засобів може бути переміщена звідти на Київський напрямок та задіяна у формуванні нового ударного угруповання. Отже, небезпека повторного наступу на Київ лишається.

Павлюк підкреслює, що наразі реальнішою загрозою для столиці є завдання супротивником ракетних ударів по критичних об’єктах державного управління, військової та цивільної інфраструктури:

Маємо цьому багато прикладів. Проте довкола Києва створено достатньо ефективну та ешелоновану систему ППО, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу та постійно вдосконалюється. Однак імовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару все ж таки існує. Тому закликаю всіх киян та гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Окрім того, генерал-лейтенант вважає, що участь армії Білорусі в агресії проти України є малоймовірною. Павлюк повідомив:

Нелегітимне керівництво рб продовжує нагнітати ситуацію довкола нібито існування військової загрози з території України та поширення російсько-українського конфлікту на територію республіки. Під прикриттям цих вигадок нарощує зусилля для підвищення обороноздатності та посилення прикриття білорусько-українського кордону. З цією метою підвищило інтенсивність заходів оперативної та бойової підготовки, уточнює наявний мобілізаційний потенціал, розбудовує систему територіальної оборони. Планує створення Південного оперативного командування, у зоні відповідальності якого і перебуватиме український напрямок.

Олександр Павлюк наголошує, що враховуючи використання території рб російськими окупаційними військами для здійснення агресії проти України, Білорусь фактично стала стороною конфлікту. Поряд із тим, у найближчій перспективі участь армії рб в агресії проти України є малоймовірною, проте повністю не виключається.

Нагадаємо, що прикодонники Київщини на в’їзді до столиці затримали прихильника "руского міра".

Читати "Моя Київщина" у Facebook