#

Екскуратором Обухівщини від Порошенка зацікавилось НАБУ (ФОТО)

06.01.2021 09:30
Екскуратором Обухівщини від Порошенка зацікавилось НАБУ (ФОТО)
Ігор Кононенко

Стало відомо, що НАБУ викликало на допит Ігоря Кононенка, який був колись заступником голови фракції "Блоку Петра Порошенка"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Lb.ua".

У повістці вказується, що Кононенка, який також був народним депутатом Верховної Ради восьмого скликання, викликають на допит на 11 січня на 10:00 як свідка у справі щодо приватної фірми "Аркона Газ-Енергія", яка належить Вадиму Новинському.

З огляду на попередні неявки без поважних причин на виклики публікуємо повістку про виклик свідка у вказаному кримінальному провадженні Кононенка Ігоря Віталійовича, зареєстрованого за адресою: вул. Рейтарська, м.Київ, і який проживає за адресою: вул. Радіальна, м. Київ. Вам необхідно прибути 11.01.2021 на 10 год. 00 хв. до старшого детектива Національного бюро Третього відділу детективів Першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Коцюби Олега Павловича за адресою: м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3, для участі в проведенні допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні № 52018000000000182 від 02.03.2018, - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що 31 липня минулого року детективи НАБУ провели обшуки в центральному офісі компанії Smart Energy, що входить у "Смарт Холдинг" Новинського. Слідчі дії проводилися в рамках провадження щодо законності видачі у 2017 році спеціального дозволу на видобуток вуглеводнів компанії "Аркона Газ-Енергія". Компанію придбала Enwell Energy (колишній Regal Petroleum, входить у групу Smart Energy) на Лондонській фондовій біржі в березні 2020 року.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із березня 2018 року. Підставами для початку розслідування стали заява народного депутата Віталія Купрія та журналістські розслідування програми "Схеми" ("Новий газовий бізнес оточення Петра Порошенка") і "Бігус.інфо" ("Литієва лихоманка: як депутатське оточення захоплює державні надра").

Нагадаємо, що 2 січня Кирило Тимошенко, який керує проєктом "Велике будівництво", купив в Обухівському районі будинок на 10 млн грн.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: