#

Експоліцейському-вбивці 5-річного хлопчика встигли продовжити арешт

16.12.2020 20:10
Експоліцейському-вбивці 5-річного хлопчика встигли продовжити арешт
Фото з місця події

Стало відомо, що сьогодні, 16 грудня, мав закінчитись термін арешту вбивці Кирила Тлявова, проте Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області продовжив тримання під вартою експоліцейському

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Ірини Венедіктової у Facebook.

Сьогодні спливав строк запобіжного заходу для обвинуваченого у вбивстві з необережності 5-річного хлопчика. Прокурори три дні боролись за залишення експоліцейського під вартою. Щойно суддя вийшов із нарадчої кімнати — запобіжний продовжено ще на 60 днів до 16 лютого 2021 року, — написала Венедіктова.

Вона також розповіла, що хворий на коронавірус підозрюваний напередодні судового засідання 14 грудня відмовився від лікування без присутності адвоката, тому зранку понеділка оцінити його стан було неможливо через відмову від огляду.

Венедіктова зазначила, що в результаті у судове засідання 14 грудня експоліцейського було доставлено конвоєм. При цьому під час конвоювання він чинив опір та відмовлявся добровільно переміщатися. Засідання відклали для з’ясування стану здоров’я обвинуваченого.

Лікар, який його таки оглянув, констатував дещо підвищені температуру та тиск. Після цього під час спроби завести обвинуваченого до зали суду служба судової охорони не допустила його нібито через його діагноз. Суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про проведення обвинуваченому примусового повторного тесту на COVID-19, — написала вона.

Попри всі перипетії, обвинувачений залишився під вартою. Наразі він перебуватиме в спецпалаті лікарні, після виписки — повернеться до слідчого ізолятора, — наголосила Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, що одного з обвинувачених поліцейських Івана Приходька госпіталізували з COVID-19 за тиждень до закінчення терміну запобіжного заходу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: