#

Експрезидент Порошенко привіз на фронт техніку для десятка бригад (ФОТО)

20.08.2022 09:10
Експрезидент Порошенко привіз на фронт техніку для десятка бригад (ФОТО)
Фото з місця події

П’ятий Президент України Петро Порошенко під час поїздки на фронт привіз бійцям чимало техніки, яка допоможе краще знищувати ворога

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу "Європейської Солідарності", Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт привіз техніку для десятка бригад. Серед них – бригади Десантно-штурмових військ, які стоять біля Краматорська. А також підрозділи Сил Спеціальних Операцій та піхотинці.

У повідомленні розповідається, що бійцям передали дві сотні безпілотників Autel – серед них і "пташки" із тепловізорами для нічних вильотів. Привезли бійцям дуже дефіцитні ретранслятори Motorola, які необхідні для стабільного зв’язку. А також чергову партію пікапів Mitsubishi L200, навігатори і планшети, генератори та інструменти. Загалом передали техніки на суму понад 22,5 млн грн.Також отримав 11 нових бронемашин MLS Shield батальйон 79-ї бригади Десантно-Штурмових військ.

Як розповів Петро Порошенко, знадобилося три з половиною місяці, щоб після низки переговорів та отримання експортних ліцензій бронемашини прибули у ЗСУ. Вперше в історії бойові бронемашини були продані благодійному фонду та волонтерам з України.

Порошенко зауважує:

У нас немає іншого завдання, ніж перемога. І у витрачанні коштів немає іншого напрямку, ніж Збройні Сили України. Я про це говорив за півроку до війни. За два дні до початку війни, після рішення путіна про визнання ЛНР і ДНР, на Погоджувальній раді керівництво парламенту, всі намагалися переконати, що нічого не буде. І лише лють українців, майстерність Збройних Сил зробили неймовірне.

Ще Петро Порошенко вкотре наголосив, що зараз всі зусилля мають бути сконцентровані для контрнаступу та сказав, що не просто:

Не буде, знаєте, такого широкомасштабного контрнаступу – о 12 годині ночі вся країна піднялась, пішла в широкомасштабний наступ і всіх там викинули, всіх перемогли – це в уяві штатних брехунів, які дезорієнтують суспільство. А ті, хто буває на фронті, знають, що буквально вигризають, видирають кожне село, кожних 100 метрів наступу. І знають ціну, яку ми платимо за це.

Нині Фонд Порошенка з волонтерами вже працюють над новим контрактом на закупівлю великої партії безпілотників оперативного рівня "Очі Арти" (на базі БПЛА Poseidon).

П’ятий Президент України сказав:

Ми переконалися, що ці "пташки" надзвичайно круті, дуже високо літають, і русні дуже важко чимось їх досягнути. Якщо вони витратять ракету "Бук" або "Тор", то сама ракета коштує значно дорожче, ніж "пташка".

Порошенко також анонсував нові контракти на закупівлю гусеничної бронетехніки.

Ще у повідомленні було сказано, що з 24 лютого на потреби армії структури Порошенка спрямували понад півмільярда гривень. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини та вантажівки, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування.

Нагадаємо, що у Київській області за 177 днів війни пролунало 353 повітряні тривоги, які мають загальну тривалість 14 годин на 22 хвилини.




Читати "Моя Київщина" у Facebook