#

Фабрика-кухня у Бучі почала доставляти харчування у школи

11.03.2024 16:18
Фабрика-кухня у Бучі почала доставляти харчування у школи
Фото з місця події

Відсьогодні перша в Україні фабрика-кухня "ГотуЇмо" у Бучі почала доставляти харчування у три школи 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Протягом квітня на харчування із фабрики-кухні перейдуть всі школи Бучанської громади. Згодом приготування та доставка масштабуватиметься і на Немішаївську та Бородянську громади.  

Півтори тисячі порцій у перший день доставки одержав Бучанський ліцей №9 – там тепер опорна кухня. Звідти обіди розподілили також у школи №1 і №2.

Зазначається, що свіжі страви освітні заклади отримують у замороженому стані у спеціальних боксах. На місці вони проходять необхідну термічну підготовку і потрапляють на столи до учнів. 

Все меню вивірене за нормами здорового харчування та потребами дітей. До речі, гарячими обідами фабрика-кухня забезпечуватиме всіх учнів закладів освіти, які вона обслуговуватиме: з 1 по 11 клас

 – зазначив Руслан Кравченко. 

Меценатом фабрики-кухні у Бучі став американський філантроп та бізнесмен Говард Баффет. Його фундація у перший рік оплачуватиме всі витрати на гаряче харчування дітей трьох громад. Реалізувався проєкт у співпраці з "World Central Kitchen" та Національною асоціацією громадського харчування.

Запуск роботи – черговий крок реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, в якій Київщина є флагманом всіх новацій. Наша область активно перебудовує систему харчування в освітніх закладах, навчає кухарів та агентів змін. Бо якісна, збалансована та смачна їжа – важливий вклад у здоров’я дітей

 – резюмував начальник КОВА. 

Нагадаємо, що у броварських садочках на 11% здорожчала вартість харчування та плата за перебування в комунальному закладі.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: