#

Фермер із Київщини планує вирощувати на полі екзотичну рослину

13.01.2021 09:30
Фермер із Київщини планує вирощувати на полі екзотичну рослину
Фото з мережі Інтернет

Фермер із Київщини Юрій Осадчий навчився вирощувати імбир та вже цього року планує засадити імбиром трохи землі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "SEEDS.org.ua".

Тільки спробували перший рік. На пробу посадили трішки, у горщику, літрів на чотири-п’ять. Цього року думаю висадити у відкритому грунті десь сотку. Буду експерементувати. Це перший досвід, – розповів Юрій Осадчий.

Вирощувати імбир не складно, каже фермер. За словами фермера, з одного корінця вдалось отримати близько кілограма імбиру. І те, що заморський корінець теплолюбивий – не вважає за велику проблему. Досвід фермера показав, що за літо цілком реально в наших умовах виростити повноцінний урожай кореню імбиру.

Фермер додав, що в теплицях вирощувати імбир доцільно хіба що для отримання врожаїв цілий рік. Сам він збирається вирощувати імбир без теплиці.

Також нагадаємо, що в селі Фасова Макарівського району процвітає перша в Україні вертикальна ферма, у тепличному інноваційному комплексі якої цілий рік вирощують понад 25 найменувань різної зелені.

Довідково:

Корінь імбиру здатний покращити стан організму загалом, але може посилити вже наявні проблеми зі здоров’ям. Імбир – трав’яниста рослина, яка росте в Індії, Японії, Китаї, на Ямайці, у Бразилії, В’єтнамі, Аргентині і Західній Африці.

Імбир бореться з інфекціями і підвищує імунітет, тому його можна використовувати як ліки і засіб профілактики під час ГРЗ і ГРВІ. При всій користі імбир протипоказаний вагітним, оскільки може викликати передчасні пологи. Не можна його вживати людям із зниженим згортанням крові: імбир здатний зробити її ще рідшою і прискорити кровообіг. Його строго протипоказано діабетикам.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: