#

Глевахівська селищна рада "подарувала" фермеру територію Інституту від НАН

04.09.2018 11:48
Глевахівська селищна рада "подарувала" фермеру територію Інституту від НАН

Учора, 3 вересня, завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області до державної власності повернуто земельну ділянку державного підприємства Інституту фізіології рослин і генетики НАН України вартістю понад 4 млн грн у Васильківському районі

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Завдяки вжитим заходам  Києво-Святошинської місцевої прокуратури судом задоволено позовні вимоги прокуратури та визнано недійсними рішення Глевахівської селищної ради, державний акт на право приватної власності і витребувано на користь держави земельну ділянку площею понад 2 га вартістю понад 4 млн грн.

Установлено, що в лютому 2010 року Глевахівською селищною радою Васильківського району, з порушенням вимог земельного законодавства передано у приватну власність фізичній особі земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства в смт. Глеваха, яка відноситься до земель державної власності та використовується для забезпечення діяльності Національної академії наук України.

З метою реального виконання судового рішення, місцевою прокуратурою на даний час вживаються заходи щодо скасування права приватної власності фізичної особи на земельну ділянку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: