#

Голова італійського благодійного фонду Cesvi відвідала Бучанську громаду

09.03.2024 14:26
Голова італійського благодійного фонду Cesvi відвідала Бучанську громаду
Фото з місця події

Голова італійського благодійного фонду Cesvi Ірма Ґінай та репортерка Стелла Пенде завітали до Бучанської громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської міськради.

Делегати відвідали Бабинецьку школу №13. Саме у цьому навчальному закладі нещодавно з‘явилося нове наземне укриття, яке вміщує сто учнів. Безпечний простір створили за фінансування італійського благодійного фонду.

Разом із директоркою школи Оленою Здрок, керівницею проєкту від компанії ТОВ "ЛегоЛев" Іриною Яковенко та технічним директором Станіславом Матвієнком гості поспілкувалися зі школярами та дізналися, як функціонує укриття.

Директорка школи розповіла, що під час повітряних тривог у новому безпечному просторі переховуються старшокласники. Укриття виготовлене із залізобетонної конструкції – воно зможе захистити дітей від уламків.

Ми вражені стійкістю українців, адже попри усі складнощі, школярі продовжують навчатися та здобувати знання. У такий складний період ми раді надавати допомогу та створювати безпечні умови для дітей під час освітнього процесу

 – зазначила голова італійського благодійного фонду Cesvi Ірма Ґінай.

Варто зазначити, що благодійний фонд Cesvі неодноразово допомагав Бучанській громаді. За їх сприянню монтували укриття у Ворзельському дитячому садочку №11 "Берізка" та у Блиставицькій школі №6. Крім того, вони відновили дитячий садок №10 «Веселка» у Гаврилівці.

Ірма Ґінай та італійська репортерка Стелла Пенде обіцяють завітати і в інші заклади освіти, де за їх сприяння встановлені укриття Бучанської громади.

Нагадаємо, що Бучу відвідали представники Запорізької міської ради.

Читати "Моя Київщина" у Facebook