#

Голова Єврокомісії розповіла про Ірпінь на конференції по відновленню у Лондоні (ВІДЕО)

24.06.2023 14:40
Голова Єврокомісії розповіла про Ірпінь на конференції по відновленню у Лондоні (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про Ірпінь на конференції "Ukraine Recovery Conference" по відновленню України у Лондоні, що розпочалася 21 червня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Під час конференції свою підтримку Україні висловили багато країн, а також гарантували надати допомогу на відновлення.

Зокрема, Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила надихаючу промову про переосмислення Україною свого майбутнього, у якій вона згадала кейс будівництва сонячної станції для ліцею “Мрія” (школи №17) в Ірпені від "Unisolar" сумісно з фондом "Energy Act for Ukraine":

Дозвольте розповісти про школу №17 в Ірпені. Уламки пошкодили дах школи, зруйнували стіни, вибили усі вікна та зруйнували систему опалення. Тому коли діти поверталися до занять, вони робили це в неймовірний холод.
Доки місцева неурядова організація не прийшла з простим і креативним рішенням.
Вони встановили сонячні панелі на даху, тому діти змогли вчитися в теплі.
Це невелике, але значуще використання чистої енергії, щоб оживити повсякденне життя - це лише один приклад, того як Україна не просто відбудовується, а й переосмислює сама себе.

Після відкриття Ірпінський ліцей “Мрія” (школа №17), який був напівзруйнований російськими окупантами, може самостійно забезпечувати себе електроенергією завдяки автономній даховій сонячній електростанції із системами збереження енергії.

Ця сонячна станція складається з 52 фотоелектричних модулів загальною потужністю 20 кВт. Вона дозволяє ліцею частково функціонувати автономно навіть за хмарної погоди та попри перебої з централізованим електропостачанням.

Окрім того, це зменшує комунальні платежі приблизно на 30% на рік.

Нагадаємо, що вихованці Ірпінської ДЮСШ зібрали кошти на допомогу українським захисникам.


Читати "Моя Київщина" у Telegram