#

Голова КОВА та посол Республіки Корея обговорили енергетичні потреби Київщини після російських атак

13.04.2024 13:49
Голова КОВА та посол Республіки Корея обговорили енергетичні потреби Київщини після російських атак
Фото з місця події

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та Посол Республіки Корея Кім Хьонг Те обговорили потреби Київщини в енергообладнанні після російських атак 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Масовані атаки росіян по енергетичних об'єктах України, в тому числі Київщини, спрямовані на повне знищення української енергетики. Тому, щоб мешканці області були постійно з теплом та світлом, працюємо над забезпеченням сучасних ефективних альтернативних енергоджерел

 – розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко 

Йдеться про когенераційні установки, які дозволять децентралізувати генерацію. Руслан Кравченко зауважив, що тієї кількості, яка нині є в Україні наразі замало.

Найближчими днями адміністрація передасть Посольству Республіки Корея повний список потреб Київщини щодо таких альтернативних джерел.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання інвестицій в економіку Київщини. Наразі південнокорейські інвестори допомагають удосконалювати транспортну інфраструктуру області.

Пан посол зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Південна Корея надає значну гуманітарну та фінансову підтримку Україні. І продовжить це робити. Наразі у планах надання нового пакету на суму понад 2 млрд дол. США. Він відзначив позитивні результати Київщини у процесі відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури. Руслан Кравченко запропонував вже найближчим часом організувати зустріч з південнокорейськими комапніями, які займаються модульним будівництвом та можуть надати допомогу у подальшому відновленні області. 

Нагадаємо, що начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся у Чернівцях .


Читати "Моя Київщина" у Telegram