#

Голова правління АТ "Київоблгаз" Дмитро Дронов: в області виникла критична ситуація у зв’язку з адміністративною реформою

23.12.2020 12:00
Голова правління АТ "Київоблгаз" Дмитро Дронов: в області виникла критична ситуація у зв’язку з адміністративною реформою
Дмитро Дронов

Учора, 22 грудня, стало відомо, що голова правління АТ "Київоблгаз" Дмитро Дронов скликав термінову нараду

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київоблгаз" у Faсebook, у Київській області виникла вкрай критична ситуація, у зв’язку з адміністративною реформою, пов’язаною з утворенням та ліквідацією районів області.

Зауважується, що в процесі реорганізації районів залишилось невирішеним питання щодо передачі на баланс ліквідованими суб’єктами новоствореним організаціям газоспоживаючих об’єктів.

Вкрай загрозлива ситуація, пов’язана із забезпеченням природним газом газоспоживаючих об’єктів бюджетних установ та організацій Київської області ліквідованих районів, які розірвали з АТ «Київоблгаз» договори розподілу природного газу, а новостворені суб’єкти таких договорів не уклали. Відповідно у цих організаціях відсутні і договори з постачальниками природного газу - розповів Дмитро Дронов.

Далі розповідається, що газорозподільчі компанії здійснюють розподіл природного газу споживачам виключно за наявності укладеного договору на розподіл. У разі відсутності вони не мають права використовувати природний газ із газорозподільної системи, оскільки таке споживання є несанкціонованим відбором природного газу та є підставою для припинення газопостачання на такі об’єкти.

За вказаних обставин АТ "Київоблгаз" буде вимушене розпочати процедуру відключення таких споживачів від газопостачання з 7-00 01.01.2021 року. Для уникнення колапсу органам місцевого самоврядування необхідно в найкоротший термін укласти договори розподілу природного газу та договори на постачання природного газу, - говориться у дописі.

На кінець наголошується, що 23 грудня буде проведено селекторну нараду із представниками Київської обласної державної адміністрації та з головами об’єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, що майже вдвічі здорожчає доставка газу для Київщини через зростання тарифу ТОВ "Київоблгаз".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: