#

Голова президентської фракції у парламенті виявився лобістом власника Київоблгазу олігарха Фірташа (ВІДЕО)

13.10.2021 11:50
Голова президентської фракції у парламенті виявився лобістом власника Київоблгазу олігарха Фірташа (ВІДЕО)
Давид Арахамія

У січні та лютому 2021 року голова фракції "Слуга народу" літав бортом, що належить структурам олігарха Дмитра Фірташа

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Українська правда".

Документи, отримані від джерел у правоохоронних органах, вказують на те, що керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час закритого авіасполучення з Європою через пандемію двічі літав до Відня з дружиною. Обидва рази це здійснювалось приватним літаком, який належить структурам, пов'язаним із підсанкційним олігархом Дмитром Фірташем.

Пан Арахамія прокоментував:

Виявилося, що цей літак належить структурам пана Фірташа і зданий у якусь велику авіакомпанію, у якої кількість бортів нараховує кілька сотень, тому це як "убер" викликати, і ви не розумієте, яким літаком полетите. У мене є документи, я обіцяв офрекорд показати справжню причину мого польоту туди. Там немає жодної політики чи підтексту.
Причина у мене реально поважна, не хочу говорити на всю країну – це медична причина.
Тоді був ковідний локдаун. По-іншому не вийшло вилетіти. Я не дуже люблю літати приватними бортами, тому що це елементарно дуже дорого. Навіть для мене, хоча я доволі заможна людина.

Давид Арахамія визнав, що перельоти, як виявилося, здійснювалися літаком із структур Фірташа. Пізніше помічник депутата не на камеру показав папери з підтвердженням того, що дружина нардепа двічі замовляла у грузинської турфірми медичні послуги включно із трансфером. Вартість кожного польоту становила 24 тисячі євро.

Приватний літак, дійсно, можна орендувати через сайт. Коштує переліт Київ-Відень-Київ близько близько тридцяти тисяч євро. 

Керівник "Слуги народу" додав:

Оплачувала перельоти дружина, тому цієї інформації не буде у декларації. Тому що якщо я зараз в декларації оплачую переліт, маю подати повідомлення до НАЗК і вся країна потім у всіх новинах пише: Арахамія кудись полетів. Це неправильно… Тому що в результаті отримуєш негатив на рівному місці.

Нагадаємо, що у Київській ОДА розробляють програму стабільного проходження опалювального сезону.


Читати "Моя Київщина" у Telegram