#

Голова селища Клавдієво-Тарасове блокує процес децентралізації

29.01.2019 13:55
Голова селища Клавдієво-Тарасове блокує процес децентралізації
Михайло Скиба

Місцеві жителі селища Клавдієво-Тарасове не можуть домогтися від селищного голови Михайла Скиби призначення дати громадських слухань щодо формування ОТГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Олександра Марченка у Facebook.

Активіст зазначив, селищний голова обіцяв провести громадські слухання одразу після святкування Дня селища,  але цього так і не відбулося. Потім громада звернулася з колективним зверненням президента України Петра Порошенка.

Потім адміністрація президента направила листи до КОДА, Бородянської РДА та Клавдієво-Тарасівської селищної ради. У процесі цієї бюрократії селищна рада надала відповідь, що працює над цим питанням. Також зазначено, що у кінці минулого року громадою було ініційовано зустріч з головою та депутатами селища, де публічно було обіцяно провести слухання та підписати відповідне розпорядження на 26 січня 2019 року, проте це  були порожні обіцянки.

"Нажаль, законодавець не передбачив впливу, в юридичній площі, на селищних, сільських голів щодо підписання розпорядження і це право залишається тільки за ними", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що черговий раз громада ініціює збори з селищним головою 2 лютого о 12.00, а відповідне колективне звернення зареєстровано, Голова попереджений в усній формі.

"Основні питання: чому гальмується процес децентралізації і не проводяться громадські слухання? Та чи будуть розглянуті всі ініціативи та пропозиції щодо об’єднання та приєднання до Бородянської, Бучанської, Микулицької ОТГ. Чи все ж таки, якщо і будуть назначені громадські слухання, Голова не дасть право вибору громаді і на розгляд виставить тільки один варіант – сільської Микулинської ОТГ", - зазначив активіст.

На зустріч запрошуються усіх громадяни, які хочуть відстояти своє демократичне право вибору з ким об’єднуватися чи до кого приєднуватися для майбутнього добробуту громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: