#

Головному інженеру підрозділу "Укрзалізниці" загрожує до 5 років в’язниці за службову недбалість

06.07.2018 14:02
Головному інженеру підрозділу "Укрзалізниці" загрожує до 5 років в’язниці за службову недбалість

Сьогодні, 6 липня, у прокуратурі повідомили про вручення підозри головному інженеру підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 регіональної філії "Південно-Західна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця", який внаслідок службової надбалості завдав збитків ПАТ "Укрзалізниця" на суму понад 300 тис грн.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що чоловік, працюючи на посаді головного інженера виробничого підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 регіональної філії “Південно-Західна залізниця” ПАТ “Укрзалізниця”, будучи службовою особою, займався організацією вхідного контролю якості продукції, що надходить до комор підрозділу, а також, будучи головою відповідної комісії, відповідав за проведення вхідного контролю.

Протягом січня – лютого 2017 року на виконання умов договорів про поставку товарів, укладених між ПАТ «Українська залізниця» та двома товариствами, до виробничого підрозділу моторвагонне депо Фастів-1 надійшли колодки чавунні гальмівного типу “Ф” в кількості 1500 шт, які за своїм хімічним складом не відповідають умовам договорів.

Однак, головний інженер, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, будучи обізнаним з технічними умовами, яким повинна відповідати колодка чавунна гальмівна типу “Ф” та за відсутності даних про хімічний склад товару, підписав акти проведення вхідного контролю, після чого зазначені колодки були направлені в експлуатацію.

Вказане призвело до того, що за непридатний до виробництва товар регіональною філією «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця» на рахунки постачальників безпідставно перераховано кошти на суму понад 300 тис грн за товар, який не відповідає умовам договору та нормативно-технічній документації, що завдало істотної шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обовязків через несумісне ставлення до них, що спричинило охоронюваним інтересам тяжкі наслідки) КК України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: