#

Голову однієї з ОТГ Броварського району затримано за хабарництво та привласнення коштів

19.04.2023 19:05
Голову однієї з ОТГ Броварського району затримано за хабарництво та привласнення коштів
Фото з місця події

Голову ОТГ Київщини викрито у хабарництві та привласненні коштів, виділених на ліквідацію наслідків обрушення берегів річки Десна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано голову однієї з ОТГ Броварського району Київської області за підозрою у привласненні бюджетних коштів та одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець організував протиправну схему привласнення бюджетних коштів та одержання неправомірної вигоди від підрядних організацій, залучених до цих робіт. Посадовець вимагав "відкат" від представника підрядної організації за укладення договору та підписання актів виконаних робіт із розробки проєктно-кошторисної документації з будівництва берегоукріплюючих гідротехнічних споруд у прибережній захисній смузі р. Десна. Голова ОТГ оцінив свою "частку" у розмірі 15% від суми перерахованих підряднику коштів.

Надалі вказаний посадовець забезпечив перерахування державних коштів за роботи щодо проведення топографічної зйомки прибережної захисної смуги річки Десна.

18 квітня голову ОТГ затримали під час одержання понад 110 тис гривень, з яких близько 50 тис грн складав так званий "відкат", а ще 65 тис грн - за роботи, які фактично не виконувались.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у Київській області ДСР НП України. Оперативний супровід ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що привласнив мільйони державних коштів: на Київщині повідомлено про підозру директору компанії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram