#

Привласнив мільйони державних коштів: на Київщині повідомлено про підозру директору компанії

06.03.2023 15:50
Привласнив мільйони державних коштів: на Київщині повідомлено про підозру директору компанії
Фото з місця події

Поліція Київщини викрила механізм заволодіння бюджетних коштів у сумі 121 млн грн, виділених на ремонт автомобільних доріг

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Національна поліція України" у Telegram.

Поліцейські під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури повідомили про підозру директору компаній в галузі будівництва доріг. Йому інкримінують розтрату коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Користуючись службовим становищем, зловмисник привласнював собі державні кошти упродовж двох років – у 2019-2020 роках він вносив у документи неправдиві відомості щодо обсягів та якості виконаних підрядних робіт. Таким чином, йому вдалося заволодіти 121 млн грн державних коштів.

За скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Вишгородщині підрядник привласнив понад 300 тисяч бюджетних коштів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram