#

Горе-підривника мосту Метро з Вишневого таки посадять на лаву підсудних (ФОТО)

11.09.2020 17:50
Горе-підривника мосту Метро з Вишневого таки посадять на лаву підсудних (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 11 вересня, у пресслужбі прокуратури міста Києва повідомили, що Віталія Ткаленка із Вишневого, який 1 червня 2020 року погрожував підірвати міст Метро, судитимуть

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Прокуратура міста Києва" у Facebook.

Нагадаємо, що близько 14-ї години 1 червня на службу 102 надійшла інформація про замінування мосту Метро. Правоохоронцям вдалося затримати чоловіка, якого 3 червня заарештували на 60 діб із можливістю внесення застави. За інформацією "Бабеля" Віталій Ткаленко вимагав негайної зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Після затримання чоловіка помістили до слідчого ізолятора, однак правоохоронці були змушені повідомити прокуратурі про неадекватну поведінку мінера. Відтак горе-підривнику викликали швидку, а згодом лікарі повідомили про схильність Віталія Ткаленка до суїциду та помістили його до спеціалізованого медичного закладу.

На початку вересня цього року суд вирішив відпустити горе-підривника з психіатричного закладу під цілодобовий домашній арешт, оскільки експертиза встановила, що чоловік повністю осудний.

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік виготовив муляж вибухового пристрою та прийшов із ним на міст Метро, звідки зателефонував на спецлінію 102 та повідомив про підготовку вибуху.

Для недопущення можливої загибелі людей було припинено рух автомобілів по мосту Метро до затримання псевдомінера. Також в результаті події було відмінено рух 69 потягів Київського метрополітену.

Наразі Віталій Ткаленко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, йому загрожує до 8 років позбавлення волі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: