#

Гройсман на гелікоптері прилетів до депутата Київоблради Цвика

19.07.2018 15:34
Гройсман на гелікоптері прилетів до депутата Київоблради Цвика

Сьогодні з робочим візитом Згурівський район відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Велику увагу прем'єр приділив господарству депутата Київської обласної ради Василю Цвику, а "кортеж" йому склали обласне та районне керівництво

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на офіційний сайт Згурівської РДА.

Супроводжували його Максим Мартинюк – перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Віктор Шеремета – заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації. Зустрічали поважних гостей Василь Цвик – депутат Київської обласної ради, засновник та заступник голови фермерського господарства «Тетяна 2011», голова Згурівської районної державної адміністрації Валерій Мозговий, голова Згурівської районної ради Олександр Івченко.

В рамках візиту Голова Уряду в с. Усівка ознайомився з роботою фермерського господарства ФГ «Тетяна 2011» - одного з найуспішніших в районі. Особливу увагу Голова Уряду приділив козиній фермі ФГ «Тетяна 2011» та виробництву фермерських продуктів з козиного молока ТМ «Zinka». Засновник фермерського господарства Василь Цвик детально представив гостям тваринницькі приміщення, де утримується поголів'я кіз, зупинившись на технології, санітарних та ветеринарних вимогах щодо утримання молочних кіз французьких порід в господарстві; автоматизовану доїльну залу, де всі мали можливість ознайомилися з процесом автоматизованого доїння, що  відбувається на високотехнологічному обладнанні відомої швецької фірми "DeLaval";  В апаратному цеху по переробці молока, учасники візиту ознайомилися з процесами підготовки молока до розливу та з переробкою молочної сировини для всієї лінійки продуктів ТМ «Zinka» (молоко питне, кефір,йогурт, простокваша, сметана, морозиво). В цеху з виробництва сирів Василь Цвик розповів про технології та процес виробництва м’яких, напівтвердих, твердих сирів, умови зберігання готової продукції та повний асортимент продукції ТМ «Zinka».

На продовження робочого візиту Прем’єр–міністр відвідав в с. Черевки на демонстраційному полі ознайомився з технологією вирощування озимої пшениці та виробничими  процесами, які направлені на створення сприятливих умов для росту і розвитку рослини, що призводять до підвищення продуктивності та одержання високих врожаїв цієї культури, забезпечення та покращення родючості ґрунту, зменшення впливу хімічних навантажень на навколишнє середовище. Не оминув своєю увагою Голова Уряду і яблуневий сад на площі 6 га на крапельному зрошуванні, в якому вирощується шість сортів зимових яблук.

Підсумовуючи результати візиту, під час зустрічі з журналістами, Прем’єр Міністр України зауважив, що ФГ «Тетяна 2011» - це унікальне підприємство з новітніми технологіями, що виготовляє якісну та дуже корисну продукцію. «Продукція торгової марки «Zinka» стане улюбленим та постійним продуктом харчування моєї сім’ї», - зазначив Володимир Гройсман. 

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: