#

Громада проти "тітушок": у Вишневому містяни борються за збереження єдиного парку (ФОТО, ВІДЕО)

18.05.2018 05:52
Громада проти "тітушок": у Вишневому містяни борються за збереження єдиного парку (ФОТО, ВІДЕО)

Учора, 17 травня, представники рейдера-забудовника Олександра Журби почали руйнувати міський парк та встановлювати новий паркан для зведення чергової багатоповерхівки

Про це повідомляє інформаційний портал  "Моя Київщина" з посиланням на допис Мартиненко Людмили на своїй сторінці у Facebook.

Повідомляється, що на 10 га, що між Вишневим та Софіївською Слобідкою, де в майбутньому планувалося облаштування міського парку, відбулися сутички між забудовником та жителями міста.

Конфлікт виник через те, що рейдер-забудовник почав встановлювати паркан на території, котру раніше люди засадили деревами.

Місцеві жителі повідомили, що для врегулювання ситуації приїхали голова Києво-Святошинської районної ради Вадим Гедульянов та екс-голова Олександр Тигов.

Зокрема поява останнього викликала неординарну реакцію у користувачів мережі.

"О Боже, Тігов також тут. Забудовник проти забудовника", - прокоментував Ігор Котсар.

Як повідомляли раніше ЗМІ, будівництво житлового масиву "Софія" розпочинали разом Олександр Журба та Андрій Мартинов, але через конфлікт інтересів "команда" розпалася. Тому Журба почав зведення власного ЖК "Софіївська Слобідка". Наразі для розширення меж будівництва він рейдерським шляхом намагається "віджати" територію, яка призначена для облаштування парку.

Для захисту паркану від містян була найнята приватна охоронна фірма ГО "Альянс Контроль", котра зареєстрована у селищі Чабани, керівником якої є Ігор Недашківський.

Саме між молодиками у фірмових футболках "Альянс Контроль" та простими громадянами відбулася бійка.

Деталі у відео:

Читати "Моя Київщина" у Facebook