#

Громадам Київщини передадуть понад 87 млн грн на відбудову (ВІДЕО)

25.07.2022 14:55
Громадам Київщини передадуть понад 87 млн грн на відбудову (ВІДЕО)
Фото з місця подій

На ремонтні роботи та закупівлю будівельних матеріалів до місцевих бюджетів Київщини передадуть понад 87 млн гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на телеграм-канал очільника Київської ОВА Олексія Кулеби у Facebook.

Тож, у результаті внесення змін до бюджету Київщини на 2022 рік Броварський район отримає 1 млн гривень, Бучанський та Вишгородський – по 1 млн 850 тисяч гривень кожен. Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю будівельних матеріалів.

Олексій Кулеба повідомив, що громади, які найбільше постраждали через бойові дії, отримають додаткове фінансування. Так, в Ірпінську громаду буде спрямовано 25 млн гривень, Бучанську – 15 млн гривень, Бородянську – 10 млн гривень, по 10 млн грн отримають Гостомельська, Дмитрівська та Макарівська громади. Для Димерської громади виділили 2 млн 400 тисяч гривень, зокрема на фінансову допомогу людям, які постраждали від підтоплення.

Голова КОВА зазначив:

Попри повномасштабну війну ми продовжуємо відбудову постраждалих від окупації районів області. Наше ключове завдання – оперативно та якісно відновити житловий фонд, транспортну та соціальну інфраструктури. Ця робота потребує додаткових коштів.

Наразі у пристоличному регіоні відновлено проїзд усіма мостами, пошкодженими внаслідок бойових дій. Також розчищено дороги та проведено ямковий ремонт у всіх деокупованих громадах.

За словами Олексія Кулеби, на 200 об’єктах інфраструктури вже завершено відновлювальні роботи – це лікарні, школи, садки, житлові будинки. На 300 об’єктах ремонти тривають.

Нагадаємо, що у Київській області розпродаватимуть активи російського банку.


Читати "Моя Київщина" у Facebook