#

Гроші не "фонять": у зоні ЧАЕС затримали чергового збирача ягід

20.07.2020 13:28
Гроші не "фонять": у зоні ЧАЕС затримали чергового збирача ягід
Фото з місця події

Сьогодні, 20 липня, прикордонники затримали чоловіка, який збирав радіоактивну чорницю в Чорнобильській зоні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту " Державна прикордонна служба України" у Facebook.

Зауважимо, що в сезон дозрівання лісових ягід чорнобильська чорниця особливо манить охочих легко підзаробити. Відтак, на Київщині прикордонники виявили чоловіка, який встиг назбирати 10 кілограм небезпечних ягід на продаж.

Нагадаємо, що два дні тому, 18 липня, прикордонний наряд відділу "Млачівка" затримав трьох жителів Рівненської області, які також вирішили підзаробити на продажі ягід із зони відчуження. Троє жителів Рівненщини незаконно проникли до зони ЧАЕС та встигли назбирати майже 200 кг чорниці. Варто сказати, що радіаційний фон назбираних ягід, що зловмисники мали намір продати, майже вдвічі перевищував допустиму норму. При допустимому радіаційному фоні до 0,3 µSv/h, фон ягід подекуди заходив за показник 0,5 µSv/h.

Окрім того, легкого заробітку також шукали ще троє людей. Вони попалися на Житомирщині, коли намагалися потрапити у заборонену зону для збору ягід. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: