#

Губернатор Горган пообіцяв дітям Калитянської громади відремонтувати спортивний зал

12.07.2018 17:22
Губернатор Горган пообіцяв дітям Калитянської громади відремонтувати спортивний зал

5 липня голова Київської ОДА Олександр Горган приїздив до Калитянської громади для вивчення ситуації стосовно ремонту спортивної зали після того, як діти розмістили відеозвернення для губернатора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Трибуну Бровари".

За декілька днів до приїзду Горгана у соціальних мережах було розміщене відеозвернення  калитянських дітей до голови КОДА з проханням посприяти  ремонту  приміщення спортивної  зали.

Голова КОДА прибув до Калити разом із народним депутатом Павлом Різаненком. У присутності місцевих депутатів, активістів, молоді та дітей селища, голови Броварської РДА Миколи Клименка та інших посадових осіб, представники вищих  ешелонів влади  детально вивчили проблему спортивної  зали, обговорили можливість  фінансування задля її  відновлення.

Нагадаємо, що діти з Калитянської громади звернулися до Горгана відремонтувати спортивний зал.

Спортзал, який знаходиться у приміщенні Будинку культури,  і належав свого часу, як і увесь культурно-спортивний центр,  свинокомплексу "Калита",  за останні 20 років прийшов у повний занепад – вирізали навіть опалення.

За ініціативи депутата Калитянської ОТГ Руслани Балакір було виготовлено проект капітального ремонту спортивної зали. Нині проект проходить відповідну державну експертизу. Обсяг робіт передбачає, зокрема, ремонт даху, внутрішні роботи самої  зали, двох роздягалень та душових, встановлення електричного опалення  тощо. Вартість проекту складає понад 3,5 мільйони гривень.

Фахівці стверджують, що за умови повного фінансування ремонту, комплекс робіт можна завершити протягом трьох місяців.  Після ремонту в залі зможуть функціонувати  секції з футболу, баскетболу, волейболу, боротьби тощо.

"Оскільки самій громаді не під силу  фінансувати виконання цих робіт,  ми й звернулися до голови КОДА та народного депутата. Для нашої молоді, дітей відновлення роботи зали є надзвичайно важливим. Вони хочуть займатися спортом, але можливості на сьогодні дуже обмежені", - каже пані Балакір.

Також  депутатка зауважила,  що спортзал – єдиний такого напрямку в Калитянській громаді.

"Дуже добре, що громада не є байдужою, що вона порушує це питання, турбується про майбутнє,  – зазначив Олександр Горган. – Зрозуміло, що кошти, особливо у повному обсязі,  серед року не так просто знайти. Але разом із народним  депутатом Павлом Різаненком ми, по-перше, посприяємо пришвидшенню проходження експертизи проекту, по-друге,   докладемо всіх зусиль, аби за умови співфінансування відремонтувати потрібний для громади, особливо для тутешнього молодого покоління, спортивний зал".

У свою чергу Павло Різаненко, відразу відгукнувшись на потребу калитянців, зауважив, що спортзал надзвичайно потрібний. Враховуючи, що нині це приміщення – власність громади,  тому орган місцевого самоврядування,  тобто селищна рада, має теж ретельно проаналізувати ситуацію та знайти   резерв  у своєму бюджеті для співфінансування, і в подальшому ефективно, з користю для мешканців громади, особливо для молоді та дітей,  експлуатувати  це приміщення. Народний депутат висловив сподівання, що йому вдасться на ремонт спортзалу залучити певні кошти і з державної субвенції.

Олександру Горгану та Павлу Різаненку було вручено звернення, де  під проханням посприяти ремонту приміщення спортивної  зали, свої підписи поставили  близько 200 мешканців  громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: