#

Хлопчик з Бориспільщини у Київській обласній дитячій лікарні у тяжкому стані

09.09.2018 14:26
Хлопчик з Бориспільщини у Київській обласній дитячій лікарні у тяжкому стані
У дитини виявили класичний правець тяжкої форми
Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на Департамент охорони здоров'я Київської ОДА

11-річний хлопчик з Бориспільського району нині знаходиться у Київській обласній дитячій лікарні на апараті штучної вентиляції легень з діагнозом ”класичний правець тяжкої форми”.

28 серпня він наступив на іржавий цвях. Після звернення до медиків за місцем проживання та отримання медичної допомоги повернувся додому. Вже 3 вересня у хлопчини почалися судоми і його терміново доправили до Бориспільської Центральної районної лікарні, а після підтвердження діагнозу, до обласної дитячої лікарні. Там одразу ввели імуноглобулін, і хлопчика оглянув доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця, який надав свої рекомендації щодо лікування.

Спочатку дитині стало краще, однак вже наступного ранку хвороба стала стрімко прогресувати. Основною причиною розвитку правця після отримання травми лікарі називають відсутність профілактичних щеплень проти даної інфекції.

Правець - це небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему і викликає сильні судоми м'язів. У багатьох випадках хвороба закінчується летально.

Згідно з календарем профілактичних щеплень, планова адсорбована кашлюково-дифтерійно-правцева вакцина здійснюється малюкам у 2, 4, 6 та 18 місяців. Щеплення АДП роблять у 6, 16 років, а також наступні кожні 10 років здійснюють вакцинацію АДП-М.

За попередньою інформацією, батьки хлопчика не сприяли здійсненню щеплення від правця.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: