#

Іхтіологи заміряли кількість кисню у водах Київщини (ФОТО)

24.01.2019 12:40
 Іхтіологи заміряли кількість кисню у водах Київщини (ФОТО)
Дослідження на вміст розчиненого у воді кисню

Вчора, 23 січня, іхтіологи та інспектори Київського рибоохоронного патруля провели дослідження на вміст розчиненого у воді кисню на акваторії Київського водосховища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Київського рибоохоронога патруля у Facebook.  

Заміри кисню здійснюються з метою запобігання явищам задухи і загибелі водних біоресурсів у зимовий період. Задуха спостерігається, коли рівень кисню складає нижче 5 мг/л.

Результати показали, що в урочищі "Акація" у гирлі р. Тетерів вміст кисню знаходиться у межах 7,3-8,5 мг/л, на Київському водосховищі в районі с. Сухолуччя Вишгородського району - 6,3-7,02 мг/л. В урочищі Хохора - 6,4-7,2 мг/л, в районі с. Лютіж Вишгородського району - 11 мг/л.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Показники свідчать, що наразі при товщі льоду від 5 до 25 см та температурі води в 0,2-1,4 градусів - вміст розчиненого у воді кисню є оптимальним, що виключає можливість задухи. Тож зимівля водних біоресурсів проходить нормально", – прокоментував начальник рибоохоронного патруля Київщини Володимир Мухін.

Нет описания фото.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: