#

Ірпінь. Непереможний: у Брюсселі відбудеться виставка про життя міста в окупації

31.05.2022 10:00
Ірпінь. Непереможний: у Брюсселі відбудеться виставка про життя міста в окупації
Фото з мережі Інтернет

Незабаром, 3 та 4 червня, у Брюсселі пройде мистецька виставка "Irpin. Invincible" (Ірпінь. Непереможний), присвячена обороні Ірпеня та життю частини міста у російській окупації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Виставку облаштують в "Українському хабі", що розташований в одній із будівель Європарламенту. Експозиція наочно продемонструє, яким Ірпінь був до війни та яким став після окупації московськими воєнними злочинцями.

Захід розпочнеться о 18:30 годині, вхід вільний. В анонсі мистецької події зазначено:

Це візуальний щоденник війни та окупації. Головна мета заходу – надати максимального розголосу подіям, що відбуваються зараз в Україні через війну, аби європейські країни, зокрема, мали змогу на власні очі побачити та дізнатися всю правду про воєнну агресію росії проти українського народу.

На виставці будуть представлені предмети, знайдені на руїнах зруйнованого окупантами Центрального будинку культури Ірпеня: залишки малого концертного рояля "Аugust Forster" та копії археологічної пам’ятки "Трипільський резонатор", фрагменти внутрішнього декоративного оздоблення будинку культури, посуду, побутових речей, уламки ракет, а також речі місцевих жителів, які постраждали від військ рф.

Нагадаємо, що з Ірпеня до Національного музею народної архітектури та побуту України у Пирогові передали керамічний бронежилет, стилізований під українську вишиванку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook