#

В Ірпені встановили літературні поштомати (ФОТО)

21.06.2024 11:49
В Ірпені встановили літературні поштомати  (ФОТО)
Фото з місця події

В Ірпінській громаді "Нова пошта" встановила нові поштомати, прикрашені цитатами визначних українських письменників — Григорія Сковороди, Лесі Українки, Тараса Шевченка, а також стилізований поштомат з Незнайком письменника Миколи Носова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Валерій Забірко, територіальний менеджер поштоматів "Нова пошта", поділився деталями виникнення цієї ідеї:

Взагалі, ця ідея виникла ще пів року тому у заступника голови Ірпеня. Ми підтримали цю ідею з метою популяризації українських письменників та з метою українізації суспільства.

Таким чином Ірпінська громада продовжує розвивати концепцію "Ірпінь - столиця української літератури", адже оригінальна автоматизована поштова станція — не лише зручний сервіс для містян, а й потужний інструмент для популяризації української літератури та заохочення до читання українського слова. 


Ірпінь завжди був столицею  української літератури. Ці нові поштомати не лише зручна послуга для містян, а й чудовий спосіб віддати належне нашим літераторам. Вони стають не лише пунктом отримання посилок, а й місцем, де кожен може зануритися у світ українського слова. Ініціатива "Нової пошти", яку ми спільно з командою компанії вирішили реалізувати в Ірпені, доповнює ті літературні  напрацювання, які реалізовує в Ірпінській громаді Товариство "ВІДВАЖНИХ" та інші місцеві компанії,

— зазначив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Скористатися новими поштоматами можна за адресами:

  • вул. Мечнікова, 118 (сквер Мами);
  • вул. Антонова, 1 (автовокзал);
  • парк Незнайка (зі сторони вул. Ярославської);
  • вул. Університетська (зупинка ЖК "Центральний");
  • вул. Київська, 79 (модульне містечко "Ластівка");
  • вул. Шевченка, 2А (службова стоянка авто біля мерії);
  • вул. Центральна (біля залізничного вокзалу).

Поштомати з цитатами працюватимуть незалежно від наявності світла в місті, завдяки автономним акумуляторним батареям. Щоб скористатися цими поштовими станціями, достатньо мати мобільний інтернет у телефоні.

Важливо те, що ми в цьому напрямку будемо розвиватися. Ми хочемо встановлювати поштомати з цитатами інших письменників у різних містах, щоб якомога більше людей користувалися ними та читали українських письменників,

  - додав Валерій Забірко.

Щорічно, починаючи з 2020 року, в Ірпені вручається заснована Товариством "ВІДВАЖНИХ" найбільша в Україні за розміром преміального фонду (500 000 гривень) всеукраїнська премія у галузі літератури  - Літературна премія Ірпеня.

Товариство "ВІДВАЖНИХ" активно підтримує культурне життя Ірпінської громади. Зокрема, компанія підтримала створення Літературного муралу "Нетаємна вечеря письменників", ініціювала створення муралу з картиною Тараса Шевченка "Катерина", а також встановила бронзову скульптуру "Спротив", присвячену героям, що захищали місто. Засновники компанії Володимир Карплюк та Володимир Співак подарували Ірпінській громаді встановлений на Центральній площі міста пам’ятник Тарасу Шевченку.

У лютому 2024 року компанія започаткувала власний видавничий проєкт "Бібліотека "Слова Відважних", в рамках якого презентувала повне видання збірки віршів видатного українського перекладача та поета Григорія Кочура "Інтинський зошит".

Нагадаємо, що ірпінські танцюристи студії сучасного та ірландського танцю "Emerald" стали призерами міжнародного конкурсу INTERNATIONAL DANCE OPEN KOŠICE 2024.

Читати "Моя Київщина" у Facebook