#

Ірпінь відзначив найскладніший в історії День міста

12.09.2022 12:15
Ірпінь відзначив найскладніший в історії День міста
Фото з місця подій

Учора, 11 вересня, Ірпінь згідно зі своїм Статутом відзначив День міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал мера ірпеня Олександра Маркушина.

Міський голова написав:

Це найскладніший День міста в історії Ірпеня. Бо окупанти залишили після себе руїни. Сьогодні ми не святкуємо. Сьогодні ми звертаємося до всієї світової спільноти допомогти нам з будівельними матеріалами, з фінансуванням відновлення. Адже тисячі ірпінських родин входять в зиму без даху над головою, і їм не до свята.

Олександр Маркушин наголосив, що у 2022 році Ірпінь отримав статус міста-Героя, яке зупинило російську орду на шляху до столиці. Він подякував Героям Ірпеня за їхній подвиг та усім захисникам нашої держави:

У День нашого міста я дякую тим Героям, які сьогодні визволяють село за селом і місто за містом України від окупантів. Їх зустрічають наші українці з квітами, на очах людей сльози свободи.

Також голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк звернувся до компаній, які є виробниками, постачальниками та реалізаторами будівельних матеріалів із проханням допомогти відновити зруйновану ворогом соціальну та житлову інфраструктуру міста. Він написав:

І ще одне – моє звернення з проханням про допомогу тисячам ірпінських родин, які залишилися без даху над головою. Кожен, хто може передати Ірпеню будівельні матеріали має знати – наші люди сьогодні потребують Вашої допомоги. Попереду – холодна осінь. Потім – ще більш холодна зима. В Ірпені знищено 119 багатоповерхових і майже півтори тисячі приватних житлових будинків. Понад 16 тисяч ірпінчан залишилися без житла.

Першочерговим завданням наразі є відновлення дахів будинків. Для цього необхідні такі основні матеріали: деревина для перекриття дахів, металочерепиця, мінеральна вата, пенопістирол, профнастил, покрівельний герметик, цегла, гідробарєр, кабель ВВГ-П, металопластикові вікна, цементно-вапняна штукатурка, труба теплої підлоги, двері, плитка, гіпсокартон, газоблок, фасадна штукатурка, металопрофіль, клей для газоблоку, цвяхи і так далі.

Володимир Карплюк надав контакт представника Фонду відновлення Ірпеня, з яким варто контактувати щодо цього питання: Ірина Кравчук, +380674428511.

Нагадаємо, що ірпінський міський голова Олександр Маркушин повідомив, що німецьке місто Мерс може стати побратимом Ірпеня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook